Ministarka Kisić Tepavčević posetila Udruženje paraplegičara i preduzeće PEHAR-UP Čačak

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević posetila je danas u Čačku Udruženje paraplegičara i preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Pehar up“, koji su dobili nove prostorije, gde je poručila da je Ministarstvo posvećeno unapređenju kvaliteta života osoba sa invaliditetom i stvaranju Srbije bez barijera.

Ministarka Kisić Tepavčević je istakla da Ministarstvo kontinuirano podržava rad udruženja osoba sa invaliditetom. U toku ove godine za rad Udruženja paraplegičara, kao i ostalih 8 udruženja osoba sa invaliditetom u Čačku, Ministarstvo je izdvojilo 2,5 miliona dinara, a preuzeće „Pehar up“ podržalo sa 3 miliona dinara, navela je Kisić Tepavčević. U preduzeću „Pehar up“ je zaposleno šest osoba sa invaliditetom, koji rade na izradi pehara, medalja, graviranju pločica, sklapanju sportskih rekvizita i digitalnoj kolor štampi, a Kisić Tepavčević je najavila da će Ministarstvo nastaviti da podržava ovo preduzeće.

Prof. dr Kisić Tepavčević je zahvalila Gradu Čačku što je omogućio da Udruženje i zaposleni u ovom preduzeću koriste nove prostorije. „Danas sam imala priliku da posetim veliki broj ustanova koje pripadaju sistemu socijalne zaštite u Čačku i ono na šta sam posebno ponosna jeste koliko je lokalna samouprava, sa gradonačelnikom na čelu, prepoznala značaj ulaganja u sistem socijalne zaštite. Nadam se da će takvim putem da krenu i drugi gradovi u Srbiji“, navela je Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević je razgovarala i sa polaznicima radionice Akademije mladih lidera i prvog karavana Omladinskog kluba NOOIS, mladim osobama sa invaliditetom. „Njihova ideja je da krene i karavan osoba sa invaliditetom, koji treba da počne danas u Čačku, a cilj je da putujući kroz Srbiju povećamo aktivnosti osoba sa invaliditetom, da im pokažemo da nisu sami i da zajedno stvaramo Srbiju bez barijera“, rekla je Kisić Tepavčević.

Predsednik Udruženja Vladan Petković zahvalio je ministarki Kisić Tepavčević na poseti Udruženju i preduzeću, navodeći da je ona prvi ministar koji ih je obišao za 20 godina postojanja.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević

Izvor: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja