Pomoć Fondacije Ane i Vlade Divac

Fondacija Ana i Vlade Divac je u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji, pomaže više od 50.000 najugroženijih građana u borbi sa korona virusom. Vrednost pomoći je 200.000 evra.

Fotografija: Ozonpress.net (Vladan Petković i Milijana Kovačević)

U organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac i lokalnih partnera organizovana je distribucija paketa pomoći za najugroženije stanovnike Čačka. Kroz projekat „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“, obezbeđeno je 10.000 porodičnih paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima, koji će biti podeljeni jednoroditeljskim porodicama, korisnicima narodnih kuhinja, višečlanim porodicama, stanovnicima nehigijenskih naselja, porodicama koje brinu o deci ili odraslima sa invaliditetom, te pojedincima koji žive i rade na ulici. Projekat realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

„Početkom meseca započeli smo podelu paketa za korisnike u sedam gradova Srbije – u Somboru, Leskovcu, Beogradu, Subotici, Čačku, Nišu, i Prokuplju. Podelu pomoći realizujemo sa 58 lokalnih partnera – lokalnim institucijama, Crvenim krstom, udruženjima građana i volontera, od kojih su mnogi dugogodišnji saradnici Fondacije i od kojih smo dobili veliku podršku i informacije o potrebama građana kada je u pitanju raspodela pomoći.  Ovom prilikom želimo da se zahvalimo našim partnerima na projektu – Grupi 484 i Ambasadi Kraljevine Norveške u Srbiji“, rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

„Trudimo se da pomognemo i ugroženim grupama ljudi, kao što su samohrani roditelji, Romi, kao i porodice sa velikim brojem dece. Drago mi je što imamo izuzetnu saradnju sa brojnim udruženjima naših ciljnih grupa, koji nam pomažu da paketi stignu do njihovih korisnika“, rekao je Uroš Delić, ispred fondacije Ana i Vlade Divac. On je dodao da je ovo prvi krug pomoći sa ciljem da u različitim sredinama u Srbiji pomognu što većem broju ljudi.

Fotografija: Glas Zapadne Srbije

U svrhu ublažavanja posledica pandemije Kovid 19, Paketi su dostavljeni danas u savezu slepih i slabovidih, odakle je izvršena distribucija paketa ostalim udruženjima.

Ukupno 836 paketa biće podeljeno u Čačku u saradnji sa školom „1. novembar“, Centrom za pružanje usluga socijalne zaštite „Zračak“, Udruženjem slepih i slabovidih, Udruženjem građana LARIS, Društvom paraplegičara Čačak, Udruženjem distrofičara, Kolom srpskih sestara, Udruženjem za cerebralnu paralizu, Udruženjem gluvih i gluvonemih Čačak, Udruženjem osoba obolelih od malignih bolesti.

„Danas smo dobili humanitarnu pomoć od fondacije Ana i Vlade Divac, koja ima za cilj ublažavanje posledica krize izazvane pandemijom Kovida 19. Paketi koji se sastoje od kućne hemije i prehrambenih proizvoda biće uručeni članovima našeg udruženja. Ovi paketi su veliki znak pažnje, da neko misli na osobe sa invaliditetom“, izjavio je povodom dodele pomoći Vladan Petković, predsednik Udruženja paraplegičara Čačak, sa 50 aktivnih članova.

Fotografija: Glas zapadne Srbije (Vladan Petković, predsednik Udruženja paraplegičara i Mirjana Stanojević,predsednica Udruženja distrofičara)

Mirjana Stanojević, predsednica Udruženja distrofičara moravičkog okruga koje ima oko 40 članova, izrazila je veliko zadovoljstvo saradnjom sa fondacijom Divac. „Ovi paketi velika su pomoć, ne samo zbog posledica pandemije virusa korona, već i zbog socijalne ugroženosti osoba sa invaliditetom“, naglasila je Stanojević.

Fondacija Ana i Vlade Divac osnovana je 2007.godine kao nezavisno ineprofitno udruženje sa ciljem da pomogne građanima u praktičnom rešavanju njihovih životnih i egzistencijalnih problema.

Video prilog: TV GALAKSIJA 32 – TV INFORMATOR

Izvori: Ozonpress.net , Glas Zapadne Srbije, Epicentar Press