Stonoteniserska reprezentacija Srbije osoba sa invaliditetom na pripremama u Vrnjačkoj Banji

U periodu od 07.04. do 13.04.2019. Stonoteniserska reprezentacija Srbije osoba sa invaliditetom je na pripremama u Vrnjačkoj Banji, smešteni u hotelu “Fontana”, dok se svakodnevni treninzi održavaju u sporskom centru Vrnjačka Banja – sportska hala “Vlade Divac”. Na pripremama su i sportisti našeg stonoteniskog kluba “STKI ČA” iz Čačka.

Stonoteniska reprezentacija Srbije osoba sa invaliditetom priprema se za predstojeće svetske kupove i kvalifikacione turnire za plasman na paraolipijske igre u Tokiju, kao i za Evropski šampionat koji će biti održan sredinom septembra u Švedskoj. Prvi svetski kup očekuje ih 08. maja u Sloveniji gde će se boriti najbolji od najboljih stonotenisera na svetu.

Stoni tenis je član porodice paraolimpijskih sportova počev od prvih paraolimpijskih igara održanih u Rimu 1960. godine. Takmičenje u stonom tenisu se odvija u kolicima i u stojećem stavu, a takmiče se zasebno žene i muškarci.

Stonoteniska paraolimpijska reprezentacija Srbije prvi put se nalazi u Vrnjačkoj Banji na pripremama. Do sada su paraolimpijci Srbije pripreme izvodili u zemljama regiona, zbog specifičnih uslova koji su im potrebni. Od sada, Vrnjačka Banja će postati njihov trenažni centar.

Zahvalnost je upućena i gospodinu Dragoljubu Zbiljiću, vlasniku “Energotehnika – Južna Bačka”, koji je i sponzor reprezentacije Srbije OSI u stonom tenisu, a koji je omogućio da se hotel “Fontana” u Vrnjačkoj Banji prilagodi potrebama sportista OSI kako bi se organizovale pripreme za predstojeće takmičenje koje će se održati 08. maja u Sloveniji u Laškom.

Prilog Novosadska TV