Stonoteniski turnir OSI “Čačak 2019”

U sportskoj hali “1. novembar” u sklopu Ustanove za dnevni boravak, dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju “Zračak”, održano je završno kolo u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom “Čačak 2019” u organizaciji Udruženja paraplegičara i STKI “ČA” Čačak, gde je učestvovalo dvanaest stonoteniskih klubova OSI iz Srbije. Takmičenje je obuhvatilo četiri kategorija OSI u kolicima i stojeći, za žene i muškarce.

Arhiva Udruženja paraplegičara Čačak
Mališani iz predškolske ustanove Radost Čačak – vrtić Sunce, došli su da bodre takmičare i pomognu oko prikupljanja loptica.
Arhiva Udruženja paraplegičara Čačak
Početak takmičenja

Predsednik čačanskog Udruženja paraplegičara ističe da je ova godina bila naporna, ali i uspešna za mnoge članove koji se bave sportom. “Ovo je veliko takmičenje, a ujedno se promoviše sport kod osoba sa invaliditetom, ali i naša borba da budemo aktivni članovi našeg društva”, naglasio je Vladan Petković.

Iz STKI “ČA” Čačak, drugo mesto u grupi muškarci 6-7, osvojio je Aleksandar Čolić, dok u grupi žene 1-5, treće mesto osvojila je Tanja Mikašević.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, istakao je da OSI dosta rada, ljubavi i energije ulažu u sport i da su ti rezultati vidljivi, kao i da Udruženje paraplegičara se izdvaja od drugih po tome što nisu samo na budžetu grada Čačka, već se i sami trude da budu ekonomski snažniji. “Ono što je na nama kao lokalnoj samoupravi jeste da učinimo da barijere koje postoje u gradu budu uklonjene i krenuli smo u tu fazu realizacije”, izjavio je Todorović.

https://www.instagram.com/p/B5NvnG3ntdj/?utm_source=ig_web_button_share_sheet