Udruženje paraplegičara Čačak sveukupni pobednik

Савез параплегичара и квадриплегичара Србије од 31.08. до 02.09. 2017. године организовао је 25. СЕНИ Републичке спортске игре у Бору и на Борском језеру. Ово такмичење одржано је 25. годину заредом са циљем промоције спорта међу особама са повређеном кичменом мождином и активног учествовања особа са инвалидитетом у животу заједнице.

Учествовало је око 120 такмичара (корисника инвалидских колица) из градова широм Србије – из Београда (Ада Чукарица), Чачка, Крагујевца, Лесковца, Параћина, Ниша, Смедерева, Ужица, Шапца, Опова и Сомбора као и 3 екипе и делегације из региона (из Словеније, Македоније, Федерације Босне и Херцеговине).

Након два дана такмичења у атлетици (бацање копља, кугле, чуња и диска), стрељаштву, стоном тенису, пикаду и шаху, свеукупни победник мушка и женска конкуренција, је екипа из Чачка, другопласирана је екипа Смедерева, а трећепласирана је екипа из Шапца.

Са овим резултатом и својим дугогодишњим континуираним радом Удружење параплегичара Чачак сачувало је статус најбоље екипе у земљи и у региону.

Овом приликом се захваљујемо члановима –такмичарима, тренерима и асистентима на пожртвованости, сарадњи и заједничком успеху. У нади да ће надлежни органи управе препознати значај нашег рада и остварених резултата очекујемо бољу подршку и сарадњу.