Media Portal: Ova Čačanka je pravi heroj

Nakon što je zbog povrede kičme zadobijene u saobrćajanoj nezgodi postala invalid, za Kristinu Grbović iz Čačka život se preko noći potpuno promenio. Prvobitni šok zamenila je konstantna borba da se izbori prvo sama sa svojim mislima, a potom i sa brojnim predrasudama. Iako je bilo veoma teško ova mlada Čačanka u tome je uspela.

„Teško je kad shvatite da više nećete moći da hodate, ali pred vama su samo dva izbora. Da se izborite i nastavite život onako kako možete, ili da nastavite da očajavate i potonete još dublje. Ja sam izbarala ovaj prvi put, a kćerka Magdalena bila mi je najveća podrška i moj vetar u leđa. Zbog nje sam znala da ne smem da odustanem i svoj sam život nastavila normalno iako sve obaveze obavljam iz invalidskih kolica“, rekla je Kristina za RINU.

U tako teškim momentima  presudni su  volja i karakter pojedinca, što se pokazalo tačnim i u Kristininom slučaju. Osmeh joj ne silazi sa lica i puna je razumevanja i reči podrške iako bi se očekivalo da je upravo njoj pomoć potrebna.

 Učlanila sam se u Savez paraplegičara i kvadiplegičara Srbije, tu  je član Upravog odbora, polaznik je Akademije mladih lidera sa invaliditetom pri nacionalnoj organizaciji OSI.

„Angažovana sam na projektu „Još uvek vozim”, kao jedan od predavača, koji ima zacilj povećanje bezbednosti mladih u saobraćaju. Ništa mi nije bilo treško, jednostavno, uvek sam nalazila motiv za borbu. Želim da pomognem svima koji su u sličnoj situaciji kao ja, da ih motivišem da budu svesni da je moguće nastaviti život dalje”, priča Kristina.

Pažnja i pokazivanje osećanja za ovu majku ključ su uspeha, bez obzira odakle započinje borbu u kojoj se jasno zna da nema odustajanja.

Izvor: Media Portal , Foto: RINA