B92: Borba od koje se ne odustaje

Život često ume da bude nemilostiv, ali pravi borci nikad ne odustaju o čemu svedoče dvoje vrednih borbenih ljudi kojima invaliditet nije prepreka da kvalitetno osmisle svoju svakodnevnicu.

Vladan Petković je primer čoveka i funkcionisanja koji se izborio da bude uzor kako osobe sa invaliditetom mogu biti uspešne u svim segmentima života.

„Sve zavisi od samog čoveka, volja je presudna da se dođe do cilja šta želi u životu. Postoji mogućnost za sve i ima mogućnosti i uslova”, rekao je Vladan.

Ovaj čovek je na čelu uspešne organizacije za osobe sa invaliditetom, sa zavidnim brojem članova koja vodi računa o svima ponaosob i ističe da su mogućnosti jednake za sve.

„Svi imaju mogućnost, nebitno je da li su članovi sa seoskog ili gradskog područja, radi i kolega iz Bresnice, mesta koje je od Čačka udaljeno 25 kilometara. Ovde, zajedno radimo 18 godina i ovde je na prvom mestu važna ljudskost, ravnopravnost i druženje”, pojasnio je Vladan.

Ništa manji uspeh u životu ne beleži ni Kristina Grbović iz Ljubića, koja je zadovoljna svim sferama života, jer se odmah nakon saobraćajne nezgode ova mlada žena odmah aktivirala, uspešno prkoseći svim preprekama i predrasudama.

„Učlanila sam se u Savez paraplegičara i kvadiplegičara Srbije, tu sam član Upravog odbora, polaznik sam Akademije mladih lidera sa invaliditetom pri nacionalnoj organizaciji OSI. Radim na projektu „Još uvek vozim”, kao jedan od predavača, koji ima zacilj povećanje bezbednosti mladih u saobraćaju. Ništa mi nije bilo treško, jednostavno, uvek sam nalazila motiv za borbu. Najveći motiv mi je ćerka Magdalena, kao i porodica i prijatelji”, priča Kristina.

Pažnja i pokazivanje osećanja za ovu majku ključ su uspeha, bez obzira odakle započinje borbu u kojoj se jasno zna da nema odustajanja.

Izvor: Glas Zapadne Srbije