Objektivno – Prijem kod gradonačelnika Čačka povodom Međunarodnog dana OSI

Povodom Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom, gradonačelnik Čačka, Vojislav Ilić organizovao je u sali Skupštine grada prijem za predstavnike udruženja osoba sa invaliditetom u Čačku.

Iako se mnogo govori o poboljšanju  položaja osoba sa invaliditetom, još uvek nisu rešena brojna pitanja I problemi sa kojima se suočavaju u svakodnevnom životu.  Današnji prijem kod gradonačelnika je bila prilika da predstavnici udruženja iznesu svoje probleme,  kako bi ih uz pomoć grada rešili. Najveći problem paraplegičara u Čačku  je nepristupačnost brojnim objektima, rekao je predsednik tog udruženja, Vladan Petković.

Predstavnici Saveza slepih I slabovidih su istakli da je objektu gde su smešteni, neophodna rekonstrukcija, jer krov prokišnjava. Centar za samostalni život još uvek nema svoje prostorije, već ih deli sa Udruženjem distrofičara što otežava rad, rekla je Dragana Mišović, predsednik Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom.

Grad Čačak je za izgradnju Doma za celodnevni boravak osoba sa posebnim potrebama ove godine izdvojio 50 miliona dinara. Dom bi trebalo da počne sa radom početkom naredne godine, a rukovodstvo grada će nastaviti da izdvaja sredstva za pomoć osobama  sa invaliditetom, istakao je gradonačelnik Čačka, Vojislav Ilić.

Prijemu kod gradonačelnika I predstavnika užeg rukovodstva grada, prisustvovali su predstavnici deset udruženja sa teritorije grada Čačka. Većina udruženja funkcionišu  kao centri Moravičkog okruga , i prema poslednjim podacima imaju  više od šest hiljada članova.

Izvor: Objektivno1