“Zlatna” bronza Vladana Petkovića

U Sali Skupštine grada Čačka, danas je organizovan svečani prijem za Vladana Petković, koji je na Evropskom prvenstvu u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, osvojio bronzanu medalju.

Evropsko prvenstvo je održano u Italiji, od 27.septembra do 4.oktobra, a na takmičenju je učestvovalo 30 zemalja.

Petković je rekao da nije bilo lako osvojiti medalju, s obzirom na konkurenciju I njihove temeljne pripreme za takmičenja.

Nadam se da će ovaj uspeh biti podstrek za sve nas da i dalje nastavimo da radimo svako u svom domenu i da ostvarujemo što bolje rezultate. Uspeli smo i nadam se da će iz našeg grada veliki broj sportista sa invaliditetom postići zapažene rezultate na takmičenjima. Imamo potencijala, kazao  je Petković.

Medalja je osvojena više zahvaljujući njegovom radu a manje mojim naporima. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati nešto lakše pripreme. Ide nam Svetsko  prvenstvo, Olimpijada i nadam se da ćemo se opet videti ovim povodom, rekao je Vlade Đoković, trener Vladana Petkovića.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić je istakao da je uspeh Petkovića još jedan dokaz da lica sa invaliditeom mogu da učestvuju na takmičenjima, na sportskim borilištima i da postižu vrhunske rezultate. Naš cilj je da invalidna lica pomognemo da se uključe u društveni život u najvećoj mogućoj meri, rekao je Ilić.

Petkoviću je uručena monografija Ovčarsko-kablarski manastiri.

Prilog televizije Galaksija 32 povodom svečanog prijema našeg reprezentativca Vladana Petkovića povodom osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za OSI održanom u Italiji 2013. godine.

Izvor: Objektivno1, prilog TV Galaksija 32