Udruženje paraplegičara Čačak i ove godine (2019) sveukupni pobednih 27. Republičkih sportskih igara SENI

U Boru i na Borskom jezeru od 12 do 14. juna 2019. održani su 27. republički sportski susreti kvadriplegičara i paraplegičara pod sloganom “Jednaki u sportu”. Pokrovitelj 27. Republičkih sportskih igara je Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, dok je generalni sponzor kompanija SENI. Tom prilikom učestvovalo je više od 140 takmičara iz 19 gradova u Srbiji, među kojima su mnogi reprezentativci Srbije u različitim sportovima učesnici na mnogim evropskim i sportskim takmičenjima na kojima su postizali zapažene rezultate.

Foto: Udruženje paraplegičara Čačak – PeharUP.com

Osobe sa invaliditetom kvadriplegičari i paraplegičari iz cele Srbije okupili su se i ove godine u Boru, 4. put za redom na 27. republičkim sportskim igrama – SENI. Takmičenje je organizovano u 5 disciplina, a prva takmičenja su održana su u sportskom centru u Boru u stonom tenisu, streljaštvu i pikadu. Takođe, na takmičenju su prisustvovali i gosti iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Slovenije. Zahvaljujuci odličnim rezultatima na svetskim takmičenjima za OSI, Republika Srbija je u svetu postala poznata upravo u stonom tenisu, streljaštvu i atletici. Na Borskom jezeru održano je i takmičenje u atletici i šahu. Cilj održavanja ovakvih sportskih takmičenja je promocija sporta i aktivnog učestvovanja OSI u životu cele zajednice, a za osobe sa povredama kičme, bavljenje sporta ima veoma važnu ulogu u rehabilitaciji.

Vladan Petković i Tanja Mikašević – Foto PeharUP.com

Održane 27. Republičke sportske igre SENI u Boru

Reprezentativac Srbije, Vladan Petković iz Čačka, u izjavi za Radio Televiziju Bor, istakao je da “zahvaljujući dobrim rezultatima na evropskim i svetskim takmičenjima važimo za jednu od vodećih reprezentacija u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom“.

“27. po redu Republičke sportske igre, nama mnogo znače, kako za pripremu pred predstojeće evropsko takmičenje koje će se održati ove godine u Švedskoj, tako i za druženje, jer sa ovakvih okupljanja stasaju mnogi budući takmičari koji će predstavljati svoju zemlju na svetskim takmičenjima. Osnovni cilj ovih igara jeste sportsko-rekreativno i edukativno druženje, gde mi možemo međusobno da razmenjujemo iskustva. U krajnjem cilju predstavlja i socijalizaciju osoba sa invaliditetom. Ovim putem pozdravljam grad Bor, lokalnu samoupravu na inicijativi da se postave rampe, olakšaju pristupi OSI i podigne svest o OSI u Srbiji. Takođe bih pozdravio i sve stonoteniske klubove koji su se odazvali ovom druženju, kao i hotelskom osoblje koje je posvetilo maksimalan trud da naš boravak u Boru bude ugodan”, izjavio je Vladan Petković za Radio Televiziju Bor.

Insert iz Dnevnika, Radio Televizije Bor od 12. juna 2019. godine. Izvor YouTube

Udruženje paraplegičara Čačak u čijem sastavu su sportski klubovi OSI iz Čačka je i ove godine sveukupni pobednik 27. Republičkih sportskih igara – SENI. Svim učesnicima i tamičarima čestitamo za postignute rezultate.

Rezultati 27. Republičkih sportskih igara – SENI

Foto Udruženje paraplegičara Čačak – PeharUP.com (s leva na desno – Vladan, Kristina, Srbo)