Dva zlata i četiri srebra sa Evropskog prvenstva u Helsingborgu, Švedska

Naši reprezentativci Srbije u para stonom tenisu su od 16.09. do 21.09.2019. na Evropskom prvenstvu u Helsingborgu, Švedska osvojili dve zlatne i četiri srebrne medalje.

Naš vicešampionski tim u klasi T1-2
Izvor fotografija: Foundation of National Paralympic Committee of Serbia

Ana Prvulović je na Evropskom prvenstvu osvojila prvu medalju za Srbiju i uz samo jedan izgubljen meč u finalu protiv italijanke Điade Rosi osvojila je srebrnu medalju u klasi T2 na Evropskom prvenstvu u Helsingborgu. U srpskom finalu Evropskog prvenstva u klasi T4-5 igrale su Borislava Perić-Ranković koja je osvojila zlato u meču protiv Nade Matić rezultatom 3:2 u klasi T4-5. Mitar Palikuća je u klasi T5 izgubio u finalu Evropskog prvenstva od Nemca Valentina Bausa sa 3:0 osvojivši srebrnu medalju.

U ekipnom takmičenju naš ženski tim u sastavu Borislava Perić-Ranković, Nada Matić i Sanja Mijatović odbranile su evropsko zlato u klasi T4-5, pobedom nad domaćinom Švedskom 2:0. Naša muška ekipa u klasi T1-2 u sastavu Goran Perić, Boris Stojiljković i Vladan Petković u dramatičnim mečevima uspela je da se plasira u finale protiv Francuske, osvojivši srebro.

Izvor: Epicentarpress – … Čačanin drugi u ekipnoj konkurenciji

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić čestitao je danas parastonoteniserima Srbije u klasi T1-2 – Goranu Perliću, Borisu Stojiljkoviću i Vladanu Petkoviću, osvajanje srebrne medalje u ekipnoj konkurenciji na Evrpskom prvenstvu u švedskom gradu Helsingborgu.

“To što vi činite za Srbiju na međunarodnim takmičenjima je svaki put vredno divljenja! Vaš timski duh, upornost i posvećenost su primer i motiv za sve! Bravo, Gorane, Borise i Vladane! Sve čestitke vama, vašem stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije”, naveo je ministar Udovičić u čestitki.

Izvor: Ministarstvo omladine i sporta

Prilog iz TV emisija

Prilog u Glasniku na TV LAV, 24.09.2019. Vladan Petković o osvajanju medalje na Evropskom prvenstvu

— Švedska je jedna organizovana zemlja i samo takmičenje je proteklo u jednoj dobroj organizaciji i odličnim uslovima. Samo takmičenje je bilo vrlo neizvesno, stresno, i ja do sada, za ovih 15 godina koliko se bavim takmičenjima, mogu da kažem da je bilo jedno od najtežih i najkvalitetnijih. Možete zamisliti jednu Nemačku, Englesku, Poljsku, Tursku, kolike su to zemlje, koliko ulažu novca. Mi, kao mala zemlja, ipak smo uspeli da pariramo i da budemo među najuspešnijim reprezentacijama. Pun sam utisak, emocija, srećan i iscrpljen. Pripremali smo se preko šest meseci po kampovima u Kanjiži, Novom Sadu, Slovačkoj, dva puta dnevno treninzi, a podsetiću vas da su temperature bile i preko 40 stepeni. Sav rad i trud se isplatio — kaže Vladan Petković, reprezentativac iz Čačka.