PZS: Primer čoveka koji uz jasan cilj postiže odlične rezultate u svim segmentima života

Čačak – Vladan Petković iz Konjevića je OSI od 1989. godine izazavan saobraćajnim udesom, tako da mu je dijagnostikovan trajni invaliditet usled povrede kičmene moždine vratnog dela, dijagnoza kvadriplegija.

Fotografija: PZS – Vladan Petković

Ovog čoveka koji već tri decenije funkcioniše na kolicima ništa nije sprečilo da vodi jednu od organizacija koja okuplja paraplegičare sa područja Moravičkog okruga i on je svojim postignućima danas uzoran primer svim osobama sa invaliditetom.

Fotografija: PZS – Vladan Petković, predsednik Udruženja paraplegičara Čačak

„Svako ima priliku, nema veze odakle dolazi, nije prepreka, da li je selo, grad, sve zavisi od samog čoveka volje, želje, cilja, da šta u životu želi, postoji mogućnost za mnogo da se postigne”, rekao je Vladan za PZS.

Sam Vladanov uticaj u društvu, omogućio je da paraplegičari i kvadriplegičari Moravičkog okruga izgrade bolji položaj u društvenoj zajednici, bez obzira na to u kom delu čačanske opštine žive.

Fotografija: PZS – Vladan Petković

„U našem Udruženju radi i kolega, koji je je iz Bresnice, selo od Čačka udaljeno oko 25 kilometara. Moram da istaknem da podjednako svi članovi Udruženja imaju mogućnost da se afirmišu”, pojasnio je Vladan.

Činjenica, koliko je ovaj čovek uspešan pokazuju kako rezultati rada Udruženja, tako i njegovi lični, sportski, koji govore o tome da čovek može mnogo postići uz snažnu volju i podršku članova.

Fotografija: PZS – Tanja Mikašević

„U svakoj situaciji smo tu da uletimo jedno drugom u pomoć i da razmenimo iskustva, da nam bude što lakše i što pristupačnije sve u životu, kao i osobama bez invaliditeta”, rekala je Tanja Mikašević, članica Udruženja.

Vladan je ponosan na postignute rezultate, ostvarene ciljeve.

Fotografija: PZS – Vladan Petković i Tanja Mikašević, na treningu

„Našao sam mogućnost, imao sam snage, volje i eto uz pomoć kolega, saradnika, partnera, trenera da ostvarim neki zajednički rezultat. Vema sam ponosan na taj segment svog života i taj deo koji rezultira ljubavlju prema sportu”, zaključuje Vladan Petković.

Vladan je odličan uzor osobama sa invaliditetom, ma iz kog kraja dolazili da mogu uspeti u životu uz čeličnu volju i zacrtan cilj.

Izvor: Portal za osobe sa invaliditetom – PZS